Dit zijn de beste weer apps en tips voor het varen. Zo ben je de regen voor!

apps varen

Je kent het wel. Zo een typische dag of week waar het weer constant omslaat. De zon straalt de hele dag en na een kwartier gaat het ineens keihard regenen! Met deze tips en apps voor het varen zie jij de buien op tijd aankomen tijdens je dag varen!

Zomer

In de zomer is het af en toe een week lang heel warm. Vaak gebeurt het dan dat het weer in het eind van de week ineens omslaat. Dit komt deels door het water dat is verdampt in de afgelopen dagen. Er zit dan dus veel water in de lucht en vaak komt dat dan ineens naar beneden vallen.

En dat af en toe ook nog met onweer. Je moet nooit met onweer op het water zijn, dan ben je namelijk een van de hoogste punten en water geleid. Dus met onweer van het water af!

In de zomer slaat het weer dus regelmatig om. Dit kun je niet veranderen. Wat we wel kunnen veranderen is op tijd de bui in de gaten hebben en van het water af gaan!

De lucht

Om te beginnen heb ik eerst gewoon een tip. Kijk gewoon met je ogen en niet alleen naar apps. Voor het begint te regenen/stormen gaat het vaak eerst al iets meer waaien, als dat gebeurt weet je dus al dat er regen aan kan komen. Als je naar de lucht kijkt en je ziet een donkere bui en een site als buienradar zegt dat het pas over een half uur gaat regenen.

Ga er dan vanuit dan het eerder gaat regenen. Apps of sites zitten er regelmatig een beetje naast kijk dus eerst altijd zelf goed en gebruik gewoon je verstand in plaats van de app.

Apps kunnen wel heel handig zijn, zo weet je ongeveer of er buien komen en of ze lang duren en zwaar zijn. Dit kan toch handig zijn als je wilt beslissen van het water af te gaan of om gewoon voor 5 minuutjes even te wachten.

apps varen

Apps en websites

Er zijn super veel goede apps om het weer en meer goed mee te kunnen inschatten. Ik heb het hier over de apps die ik zelf gebruik. Ik heb namelijk niet alle apps die er zijn getest dit zijn er namelijk veel te veel. Daarom vertel ik welke apps ik gebruik en waarom ik ze zo handig vind.

Buienalarm

Om te beginnen vind ik een standaard weer app fijn om te gebruiken: Buienalarm. Ze hebben hier ook een website van.

Wat ik zo fijn vind aan deze app is dat ik standaard een melding krijgt met hoe laat het gaat regenen, hoe lang de bui duurt en of het een zware bui is. Hier hebben ze ook een grafiek waardoor je dus heel specifiek ziet hoe laat het gaat regenen en goed kan zien hoe hard het regent om een bepaalde tijd. Ze hebben ook een normale radar maar het fijnste vind ik de grafiek.

Ook kun het weer gewoon in uren zien alleen is dit dus minder specifiek. Wat je ook kunt zien is hoe de wind staat en hoe hard het waait, dit is ideaal voor de zeilers onder ons!

Windguru (lite)

Een andere fijne app voor het varen is windguru. Helaas is deze app alleen te downloaden voor Android, sla dit stukje dus maar over als je een Apple gebruiker bent!

Deze app laat precies zien hoe de wind op dat moment is van welke richting maar ook hoe hard het waait. Deze is dus een stuk uitgebreider en vooral handig voor zeilers.

De app is wel lastiger in gebruik dan wat andere maar als je eenmaal ziet hoe het moet is het echt super handig!

apps regen

Wisuki

Wisuki is een beetje een rare naam vind ik zelf maar dit is ook een handige app voor het varen. Deze is wel te downloaden voor Android en iOS. Iedereen kan er dus gebruik van maken (of je moet een ander systeem hebben) Deze app laat zien hoe de wind is maar ook de golven etc.

Deze app is dus weer extra uitgebreid en vertelt je erg veel informatie over het vaargebied. Ook deze is iets ingewikkelder dan een normale weer app maar deze geeft je tenslotte wel veel meer informatie!

Buienradar

De meeste mensen zullen buienradar wel kennen. Deze app of site is prima voor het weerbericht maar zelf ben ik er niet zo fan van.

Het is een goede app daar niet van maar voor het varen vind ik hem zelf niet zo fijn. Dat vind ik omdat het mij niet zoveel informatie geeft. Ik vind het lastiger om te zien hoeveel het regent en ik haal er niet zoveel informatie uit zoals de apps hierboven.

Daarom raad ik een app van hierboven aan omdat deze net wat meer informatie vertellen maar je kunt natuurlijk zelf kiezen!

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt gehad. Veel vaarplezier!

Meer weten over varen? Bekijk hier de blogpagina!

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *