Een band achter de boot! Welke heb je nodig en hoe doe je dit veilig?

band achter boot

Een band achter de boot. Je ziet het steeds vaker. Op social media of gewoon op het water. Het ziet er natuurlijk super leuk uit en dat is het ook. Maar wat heb je nou eigenlijk nodig om een band achter een boot te hangen? En mag je het overal wel doen? Over dat en meer ga ik het vandaag uitgebreid hebben.

Waarom een band achter de boot?

Ik denk dat veel mensen het super leuk lijken om met een band achter de boot de hangen. Ik heb het zelf ook meerdere malen gedaan en heb zelf ook een speciale band of tube. Je hebt er veel verschillende benamingen voor maar voor nu hou ik het gewoon lekker simpel.

Ik gebruik mijn band/tube op dit moment niet zo super veel. Ik vind zeilen namelijk heel erg leuk en heb op dit moment geen geschikte boot of speedboot hiervoor.

Alsnog doek ik het vaak genoeg. Veel mensen hebben namelijk een boot maar niet zo super veel hebben ook een band. Ze vinden het dan super leuk om je een dagje mee te nemen en ook lekker achter de boot te hangen!

Wat een band achter de boot zo leuk maakt is Dat het gewoon super hard kan gaan. Ik heb weleens met een touw achter de boot gehangen maar dan lukt het mij niet om harder dan 10km/uur te varen. Het is gewoon te zwaar en door de weerstand krijg ik water in mijn gezicht.

Op een band kun je eigenlijk zo hard als je zou willen. Banden met de lijnen die er bij zitten kunnen het bij een bepaalde snelheid wel begeven maar dat zal niet zijn. Dit staat er natuurlijk gewoon bij vermeld.

Met een band kun je echt de grootste lol beleven. Je hebt banden waar je met meerdere personen op of in kan. En met de ene kun je nog harder dan de ander.

Stel je boot kan niet zo hard is dit ook zeker geen probleem. Je hoeft namelijk helemaal niet hard te gaan om het spannend te maken. een kleine schok of golf kan al genoeg zijn (met een beetje vaart) om zo de band uit te vallen het water in.

Wat ik zelf al helemaal leuk vind is om dan een bocht te maken. De band word dan namelijk super hard rond geslingerd. Hiermee moet je natuurlijk wel een beetje uitkijken dat je nergens tegen aan botst.

band achter boot

Is een band achter de boot gevaarlijk?

Een band achter de boot is niet gevaarlijk. Wel is het belangrijk dat je goed oplet en blijft uitkijken. Met de volgende tips kun jij veilig met een band achter de boot zonder dat je jezelf of andere in gevaar brengt!

  • Oefen even met een band achter de boot, deze is vooral voor de bestuurder van de boot. Bij het varen met een band achter je boot moet je namelijk met een paar dingen rekening houden. Je bent vaak snel afgeleid terwijl je juist goed moet blijven opletten. Een band achter de boot is namelijk wat extra gewicht. Je kunt niet zulke scherpe bochten maken. En niet hard wegvaren of achteruit varen. Je veroorzaakt namelijk schokken of het touw komt in de schroef. Dit kan gevaarlijk zijn omdat de band naar de boot word getrokken door het draaien van de schroef.
  • Gebruik een lange lijn, ik denk dat het belangrijk is om een lange lijn te nemen. Als het touw in de schroef komt en het touw wikkelt zichzelf de schroef in zit er nog genoeg ruimte tussen en word het niet zo gevaarlijk. Een te lange lijn is ook niet goed je wilt natuurlijk wel een beetje dicht bij de boot blijven.
  • Bouw het rustig op, Als iemand er voor de eerste keer inzit laat hem dan even wennen en ga niet gelijk vol gas.
  • Neem een rustig plekje, Met een band kun je niet zo makkelijk scherpe bochten maken je band draait namelijk nog helemaal met je mee. Als je een touw van 10 meter hebt kun je soms ook een draaicirkel van 10 meter hebben. Kijk daarom even uit en ga zeker de eerste keer naar een rustig plekje. Dan ben je ook aan de bochten gewend.

Wat voor banden zijn er?

Je hebt erg veel verschillende banden of tube’s je hebt er een voor een persoon maar ook voor 2, 3 en 4. Je hebt ook nog verschillende vormen. Ik zal ze allemaal even behandelen.

Zelf gaat mijn voorkeur uit naar een wat simpelere. Namelijk een normale een persoons of een twee persoons. Ik vind het namelijk zelf een beetje onzin om een 3 persoons of meer te kopen. Je kunt namelijk gewoon met elkaar afwisselen. Je houd het namelijk toch niet uren vol.

Het is overigens een stuk leuker om in een eenpersoons band te zitten dan alleen in een eenpersoons band. Deze is namelijk een stuk groter en lomper. Een eenpersoons is gewoon een stuk sneller spannender en leuker.

Toch is het wel heel leuk om met ze tweeën op zo een band te zitten. Een stuk gezelliger. Daarom raad ik deze ook nog aan. Met tweepersonen is het nog te doen. maar meer raad ik echt af. Je kunt genoeg afwisselen en het is anders gewoon zonde van je geld.

Je hebt verder ook nog een zogeheten banaan. Deze zijn ook super leuk. Het is dan gewoon een kwestie van voorkeur. Een banaan is wel een stuk moeilijker maar je kunt er wel met meerdere op. Hard door bochten en dat soort dingen gaat wel een stuk lastiger.

Mijn voorkeur gaat toch echt uit naar een band en niet naar een banaan. Je kunt hier harder mee en ik vind dat gewoon leuker.

band achter boot

Welke band of banaan moet ik halen?

Ik ga het hebben over de beste band en accessoires die je kunt kopen. Ik heb er een paar vergeleken maar deze raad ik iedereen aan.

Je kunt een band met de touwen en alle accessoires erbij kopen. Dit raad ik ook aan. Zo weet je zeker dat het de goeie lengte. Sterkte en meer heeft. Dit is gewoon een stuk veiliger doe dit daarom ook gewoon en ga niet zelf proberen te knutselen.

Een persoons band.

Ik heb een mooie eenpersoons band uitgekozen. Deze is naar mijn mening de meest voordelige mooie en kwalitatief beste band voor deze prijs. Het is de Spinera Classic 54. Een merk dat meerdere mooie banden verkoopt.

Een voordeel van deze band is dat deze vergeleken andere eenpersoons banden voor achter de boot is dat je met deze vrij hard kan. Namelijk 45 kilometer per uur. Deze zal echt niet kapot gaan bij 50km maar dan weet je hoe hard je ongeveer ermee kan varen. (45km is op het water achter een boot al heel hard)

Wat ook fijn is is dat dit een complete set is. Je krijgt er namelijk een geschikte lijn bij en zelfs een elektrische pomp. Je kunt hem dus snel weer opblazen en kun je hem makkelijk klein ergens wegstoppen. Een opgeblazen band neemt namelijk best wel veel ruimte in beslag.

Het is gewoon een hele mooie en goede band en voor deze prijs met pomp en lijn erbij raad ik deze zeker erg aan. De band is op bol.com te verkrijgen.

tweepersoons band.

Voor een tweepersoonsband heb ik de: Spinera let’s go voor 2 personen uitgezocht. Dit is niet de standaard tweepersoons band maar is naar mijn mening alleen maar leuker.

Deze band lijkt namelijk een beetje op een bankje. Je zit hier echt naast elkaar en je zit gewoon lekker en rechtop, De voorkant is open waardoor het met golven nog leuker en spannender is. Je hebt mooie handvaten waar je je goed aan kan vast houden. Zo kun je een wedstrijdje wie het langste blijft zitten doen!

Wat wel een nadeel is dat deze band geen set is. Een goud touw is belangrijk daarom heb ik een ander touw van het merk jobe (dat ook veel banden heeft) gevonden. Deze is ook voor een tweepersoons band en is daarom sterk genoeg, Klik hier om het touw te bekijken.

Ik ga verder met de band zelf. Door het leuke formaat is het echt voor plezier gemaakt. Dat zal hiermee ook zeker lukken. Net als de eenpersoons band is deze erg sterk en van goede kwaliteit. Deze is wel een beetje duurder maar ik vind het hem zeker waard!

Een banaan.

Ik heb het al even in het kort over een banaan gehad. Het plan was om hier niet verder op in te gaan. Nu kwam ik alleen een hele mooie tegen. Een van goede kwaliteit en erg goedkoop.

Eigenlijk heb ik me nooit verdiept in het kopen van een. Ik vind banden namelijk een stuk leuker, toch denk ik dat je met deze super veel plezier kan hebben. Voor deze prijs raad ik het zeker aan. Je moet even bedenken wat je liever hebt en daarna de prijzen met elkaar vergelijken.

Ik vind deze zo leuk omdat deze wat goedkoper dan andere is en je kunt er met ze drieën op. Ik denk dat dat super leuk is om met ze alle er op te gaan. Alleen kun je ook nog gewoon hard omdat deze natuurlijk recht in het water ligt.

Alleen bochten kun je er wat minder goed mee pakken.

Je kunt hier klikken om een geschikt touw te kopen.

Ook deze is van het merk spinera en heet de spinera rocket 3 persoons funtube.

Mocht je meer willen weten over varen. Klik dan hier om naar de blogpagina te gaan!

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *