De beste buitenboordmotor van dit moment? De Mercury Marine 4pk.

beste buitenboordmotor

Een goede buitenboordmotor. Iedereen wil er wel een. En ik geef ze groot gelijk een betrouwbare buitenboordmotor is naar mijn mening misschien wel het belangrijkste van je hele boot. Daarom ga ik het vandaag hebben over de beste buitenboordmotor.

Een buitenboordmotor voor jou.

Ik ga het dus hebben over een buitenboordmotor. Ik ga even beginnen waarom je er een moet hebben en waarvoor dit geschikt is. In dit geval is gaat het om een langstaart motor. Dit is dus geschikt voor zeilboten, maar ook motorboten etc.

Een langstaart is eigenlijk altijd wel geschikt en is dus een goede keus. Met een langstaart kun je op gewoon normaal water niet zo fout kiezen. Als je een hele kleine lichte boot hebt dan is het wel beter om een kortstaart te nemen. Voor zeilboten is een langstaart een goede keuze.

Waarom een buitenboordmotor?

Als je een motorbootje hebt is deze vraag vanzelfsprekend deze vraag is daarom ook vooral voor zeilboten. Ik zeil nu een paar jaar en heb bij mijn eigen boot een kleine buitenboordmotor.

Vaak zeil ik nog in stalen boten. Daar heb ik geen buitenboordmotor in en moet ik elk klein stukje wrikken. Wat ik dan merk dat het soms best lastig is om een plas op te komen of van de lagerwal weg te komen. Dit is gewoon erg moeilijk en zwaar.

Niet veel zeilboten hebben tegenwoordig nog een wrik gat meestal worden er gewoon peddels gebruikt maar ook dat is erg lastig.

Ik heb ook wel eens gehad dat het windstil werd en ik hele plassen over terug moest zonder motor. Dit kan echt heel lang duren. Met een motor kun je er op vertrouwen dat je zo weer thuis bent.

Ook is het gewoon een stukje veiligheid. Er is vaak genoeg een keer wat gebeurd op het water of er is iets kapot gegaan. Ik was toen blij dat ik snel terug kon varen.

Verder vind ik het super omdat ik regelmatig alleen een rondje vaar. Door de motor kan ik gewoon lekker het water opvaren en op een rustig plekje alles op mijn gemak klaar maken.

Ik denk dat het echt super leuk is en je kunt ook lekker een dagje het water op als het even minder waait. Soms ook wel een even lekker!

De Mariner Mercury 4pk langstaart.

Dit is de motor waar ik het vandaag uitgebreid over ga hebben. De mariner mercury 4pk langstaart.

Deze motor is naar mijn mening een van de beste in zijn prijsklasse. Deze motor heeft 4pk misschien denk je dat dat weinig is maar dit is genoeg om lekker rustig rond te kunnen varen en al helemaal genoeg voor als je een zeilboot hebt.

Ik gebruik nu een paar jaar een 4pk motor van mercury en deze doet precies wat hij moet doen! Ik kan er nog redelijk hard mee en heb in ieder geval niet meer pk’s nodig. Dit is voor mij perfect.

buitenboordmotor mariner mercury

Gewicht en geluid.

Ik ga beginnen met het eerste grote voordeel en waarmee deze motor zich onderscheidt bij andere buitenboordmotoren. Dat is namelijk het gewicht.

Buitenboordmotoren zijn over het algemeen erg zwaar en je haalt deze niet voor de lol van je boot af.

Ik heb nu twee keer gehad dat mijn buitenboordmotor is gestolen. Ik had namelijk geen motorslot. Hij hing nog gewoon achter de boot en je kon hem er zo van af draaien. Tegenwoordig heb ik wel een motorslot en heb ik de mijne nu een paar jaar.

Ik ga het hebben over het gewicht van deze motor. Dit is namelijk uitzonderlijk licht. Deze motor is natuurlijk niet super groot (4pk) maar meestal is het al geen pretje om deze te tillen.

Deze motor is dus erg ligt en kun je dus goed verplaatsen. Je kunt hem zo in de boot leggen als je er niet bent en netjes uit het zicht opbergen. Misschien heb je in je haven wel een aparte ruimte of hok waar je je motor kwijt kan. Bij mij is er een schuurtje waar je ze in mag zetten.

Dit is echt super fijn. Je kunt hem er wanneer je wil op en af halen en overal handig opbergen. Een duur motorslot is dus niet perse nodig.

Wat ook super fijn is is dat de motor niet zoveel geluid maakt. Mijn oude buitenboordmotor maakte echt super veel herrie. Daar kon je niet rustig mee varen en gebruikte ik ook alleen maar om de haven in en uit te varen. Dat was verder geen pretje.

Bij deze motor is dat dus niet het geval. Door het goede materiaal en de schroef word bijna al het geluid onderwater doorgegeven en heb je er dus niet zoveel last van.

Mocht je helemaal geen geluid willen aan boord moet je voor een elektro motor gaan.

beste buitenboordmotor

Betrouwbaarheid.

Een van de belangrijkste dingen van een motor is de betrouwbaarheid. Je wilt gewoon dat je motor makkelijk start en dat er geen rare dingen mee gebeuren als het nodig is.

Met deze buitenboordmotor zit je daar natuurlijk wel goed mee. Deze heeft namelijk een hele goede start. Je kunt hem hier snel en makkelijk mee starten. Ik denk dat dan een van de belangrijkste dingen is die er zijn.

Waar je ook niet bang voor hoeft te zijn is de levensduur. Die is namelijk super. Zo een nieuwe motor zal jaren mee gaan. Je kan er dus van uit gaan dat deze motor het over een paar jaar nog steeds uitstekend doet. Je moet hem natuurlijk wel altijd blijven onderhouden.

Ik raad het altijd aan om een motor nieuw te kopen en niet 2e hands. Deze gaan vaak maar een jaar mee en stoppen er dan mee. Deze zijn niet goed onderhouden etc.

Zelf heb ik een keer gehad dat ik er een kocht. Na een week werkte deze niet meer en kon ik hem ook niet meer terugbrengen. Deze motoren zijn dus niet betrouwbaar en dat wil je niet.

schroef

Extra’s

Er zijn nog een paar kleine dingen die ook super fijn zijn om te weten.

  • De motor maakt geen rook, wel zo fijn voor de natuur en omgeving. Het stinkt daardoor ook niet.
  • Er zit een interne benzine tank in en een aansluiting voor een externe tank.
  • Er zit een neutraal, vooruit en achteruit stand op en is daarom makkelijk te gebruiken.
  • Moeiteloze start’s zelfs met een hand.

Alles bij elkaar maakt dit het echt een van de beste buitenboordmotoren en raad ik deze aan iedereen aan. Ben je dus opzoek naar een nieuwe buitenboordmotor zoek dan niet langer en ga ervoor!

Op de blogpagina van de website staan nog veel meer handige tips en waardevolle blog’s over varen! Klik hier om naar de blogpagina te gaan!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *