Een zakmes op de boot, de beste accessoire voor de boot!

boot gadget

Gadgets op de boot! Dat vind elke watersporter natuurlijk super! Vandaag ga ik het daarom hebben over een zakmes voor op de boot. Iedereen kent ze wel of misschien heb je er wel een gehad. Geloof me zo een mooie heb je nog nooit gezien!

Waarom een zakmes?

Een zakmes op de boot is super handig. Het ligt er natuurlijk erg aan wat voor zakmes je hebt. Heb je er een met veel of weinig functies. Heb je er een met een schaartje er in of echt alleen een mes? Ik vind het mooi om zoveel mogelijk functies in een mes te hebben zodat ik er echt alles mee kan!

Maar wat heb je er dan aan op de boot? Veel denken dat het vooral erg handig is in de natuur. In een bos bijvoorbeeld om dingen te snijden en takjes door te zagen, mocht je er een zaagje in hebben zitten dan. Daarvoor is deze natuurlijk ook handig toch gebruik ik hem vooral voor de boot.

Dit is omdat ik er van alles mee kan. Wat dacht je van een schroevendraaier die er in zit en ik wil even iets los of vastdraaien en iets repareren in de boot. Al is het alleen maar een zaklampje opendraaien om de batterij te vervangen. Het komt altijd van pas.

Ik heb altijd een klein doosje met wat harpjes en andere gereedschap bij me. Toch is een zakmes waar alles inzit toch een stuk handiger vind ik!

Je kunt er bijvoorbeeld ook touwtjes en lijnen mee doorknippen of snijden. Een pincet zit er meestal ook wel in om je splinters eruit te halen. Die ik altijd krijg van mijn aanlegsteiger. Kortom: Het is de ideale gadget voor op de boot.

gadget varen

Waar moet je opletten bij een zakmes?

Een zakmes voor op de boot moet voor mij aan een paar dingen voldoen. Zo vind ik het belangrijk dat er een paar functies opzitten en het mes van het juiste materiaal is en niet bot is.

Een goed mes moet van een stevig materiaal zijn. Dit materiaal moet natuurlijk niet gaan roesten. Let daar dus op dat het materiaal roestvrij is. Je wilt natuurlijk niet dat je mes een beetje nat word en de volgende keer dat je het uit je zak haalt dat er al een beetje roest op zit.

Het kan natuurlijk best voorkomen dat je mes nat word als je op de boot zit. Dit kun je niet voorkomen. Ga daarom echt opzoek naar een mes van mooi materiaal en niet een ander goedkoop ding. Het moet natuurlijk ook een beetje scherp blijven. Tegenwoordig zijn er zoveel goedkope namaak messen die niet roestvrij zijn.

Het materiaal van die namaak messen is ook niet stevig een mes of schroevendraaier buigt snel en is niet scherp. Misschien leuk voor kinderen maar op de boot heb je er niks aan! Niet echt een gadget voor de boot dus!

Mocht je benieuwd zijn naar hoe zo een goedkoop namaak mes er uit ziet kun je die hier bekijken.

Verder vind ik het fijn als er een groot mes op zit. Dit is natuurlijk een beetje de basis van je zakmes. Het is fijn als deze lekker groot is en je hiermee goed kunt snijden. Het is fijn als deze een beetje scherp is. Wel moet deze niet zo makkelijk in kunnen klappen. Anders kan hij losschieten en je jezelf snijden. Meestal is dit standaard beveiligd dat het niet al te makkelijk gaat.

Wat helemaal ideaal op een boot is. Is een mes met een grote tang er op. Hiermee kun je harpjes etc. makkelijk losdraaien of juist goed vastdraaien. Ik denk dat dit de belangrijkste tool is die je kunt hebben voor een zakmes. Dit is dus een echte gadget voor op de boot!

Ook een schroevendraaier, schaartje blikopener etc. is super handig. Hoe meer hoe beter is mijn mening. Het moet natuurlijk wel nog goed in je zak passen. Anders is het natuurlijk geen zakmes meer!

gadget boot zakmes

Leatherman Rev zakmes, De gadget voor de boot!

Ik ga het verder nog hebben over het mes dat naar mijn mening de gadget voor de boot is. Dit mes heeft namelijk veel verschillende functies die super handig op de boot zijn.

Om te beginnen is dit mes al anders dan veel andere zakmessen. Deze heeft bijvoorbeeld een mooie tang en dat is als je het mijn vraagt echt super voor op de boot.

Verder zit er een blik en flesopener op. Dit had mijn eerste mes niet. Toen ik toen een keer op de boot ging eten moest ik hem toen met een mes openmaken. Dit ging natuurlijk voor geen meter! Ik heb toen op de boot geslapen. Over slapen op de boot heb ik ook een artikel geschreven. Klik hier om dat te bekijken.

Er zitten ook verschillende schroevendraaiers in. Een schroevendraaier is natuurlijk altijd mooi gereedschap en kan je echt overal voor gebruiken.

Het mes is natuurlijk super belangrijk. Dit mes beschikt over een best groot mes voor de grote van het zakmes zelf. Deze en de rest van het zakmes is van roestvrij staal. Dit is belangrijk zodat je mes niet gaat roesten en je mes niet breekt buigt of kapot gaat. Bij ander materiaal gebeurd dit vaak wel.

Ook zit er nog een draadknipper in. Dit is op de boot makkelijk zodat je dan touwtjes en lijnen makkelijk kan doorknippen. Dit heb je natuurlijk ook nodig bij een gadget voor de boot.

Er zit ook een kabelstripper in. Dit kun je gebruiken om de elektra op je boot te repareren of aan te leggen mocht dit nodig zijn. In combinatie met de schroevendraaier kun je hiermee je elektra super netjes mee regelen.

Ook is er nog een korte liniaal. Deze is niet perse nodig lijkt mij op de boot maar je weet nooit wanneer het van pas kan komen! Extra functies zijn natuurlijk altijd mooi vind ik!

Tot slot zit er nog een vijl bij. Dit kun je ook voor van alles gebruiken en is een leuke extra functie.

Bij het mes zit ook nog een clip en een messendoosje.

Een tip voor het mes is om er een stukje touw aan te doen en dit bijvoorbeeld te haken of knopen dat het korter word. hiermee zou je het aan je broek kunnen hangen en heb je altijd een stukje lijn bij je! Dat is natuurlijk ideaal voor een gadget voor de boot!

Het mes is te koop bij bol.com.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *