Dit zijn de 6 beste navigatie apps voor het varen in 2021!

navigatie apps varen

Een mooie boottocht maken. Dat wil toch iedereen? Maar hoe weet je nou hoe je moet varen? Hier laat ik je de 6 beste navigatie apps zien voor het varen!

Je kan natuurlijk niet lekker een boottocht met google maps varen dat gaat voor geen meter. Je kunt hier namelijk niet duidelijk zien waar de ingangen van meren en alles zitten ook zie je bijvoorbeeld plekken waar je niet mag varen niet.

De 6 apps heb ik niet op een volgorde gezet. Je moet daarom zelf kijken welke het beste voor jouw past en welke een beetje in jouw budget past.

Ook heb ik een bericht geschreven over de beste weerapps voor het varen. Klik hier om die te bekijken!

ANWB waterkaarten

Dit is een fijne en duidelijke navigatie app. Die gewoon van de ANWB is. Dit is zo omdat je ziet waar je allemaal kan varen. Maar wat helemaal fijn is dat je de openingstijden van een brug of sluis of een andere doorgang kan bekijken. Hierdoor kun je extra goed je dagje tot in het uur nauwkeurig uitstippelen. Dat is namelijk wat je wilt!

Wat je ook in de app kunt vinden is bijvoorbeeld ligplekken of jachthavens. Dus zou je een overnachting erbij willen plannen? Kan dat dus ook heel makkelijk. Zeker omdat de openingstijden er gewoon bij staan!

Een nadeel is alleen dat je lid moet zijn van de ANWB voordat je de app kan gebruiken. Wat wel weer fijn is is dat het voor Android gedownload kan worden en voor IOS zo is dit voor iedereen toegankelijk. Dit dus een goede navigatie app voor varen.

Vaarwater app

De vaarwater app is ideaal als je in Amsterdam wilt gaan varen. Deze app heeft namelijk verschillende vaarroutes. Wat natuurlijk ideaal is omdat je het dus niet zelf hoeft uit te stippelen!

Je kunt ook de drukte bekijken zo kun je zien hoe druk het is bij plekjes waar je eerst wilden langs varen zo kun je altijd nog even een andere route nemen die wat rustiger is. Daarom is dit een goede navigatie app voor varen.

Wat ook super fijn is is dat de app gewoon gratis te gebruiken is. En hij is beschikbaar voor Android en IOS. Dus iedereen kan hem gebruiken. (moet je wel in Amsterdam wonen). Als je dus in Amsterdam bent probeer deze app zeker even!

navigatie apps varen

Riverguide Recreant

Deze app vind ik persoonlijk super handig. Met deze app kom je namelijk niet voor verassingen te staan met doorvaarhoogtes etc. Deze geeft het namelijk allemaal van te voren aan.

De app geeft je nog meer informatie voor onderweg dan de apps hiervoor. Zo geeft deze precies aan wat je onderweg kunt verwachten. Je krijgt super veel handige informatie over de route, sluizen en bruggen. uiteraard met openingstijden en alles. Om informatie tijdens de route vind ik dit toch echt wel een uitblinkertje.

Er zijn ook contactmogelijkheden met de brugwachter. Zo staat er bijvoorbeeld af en toe een telefoonnummer bij. Zo kun je altijd even bellen als je toch nog met vragen zou zitten.

Wat helemaal top is is dat de app gratis te gebruiken is. Persoonlijk vind ik dit namelijk best wel een premium app omdat je echt heel veel informatie kan vinden.

Ook is hij te downloaden voor IOS en Android. Ook deze app kan iedereen dus zo gebruiken.

Navionics

Dit is een hele grote app. Je kunt hier de kaarten van de hele wereld vinden. Deze app word ook heel vaak geupdated en je kan hier echt hele goede routes vinden. Je kan dus ook varen zonder navigatiesysteem wat veel schepen hebben. Zelf denk ik dat een apart navigatiesysteem toch nog heel fijn is omdat je je telefoon dan nog voor andere dingen kan gebruiken.

De app heeft ook nog wat extra’s en dat is de weer voorspellingen. Zo kun je precies zien wat voor weer het word en hoe hard het regent of waait.

Omdat dit zo een grote wereldwijde app is kost deze wel geld. Alleen je kunt hem wel gratis uitproberen daarna moet je een jaarabonnoment afsluiten de prijzen hiervan verschillen aan de opties die je neemt.

Het is een hele goede app, en zeker als je op zee gaat varen of bijvoorbeeld naar andere landen. Maar voor gewoon alleen door meren en kanalen in Nederland vind ik hem een beetje prijzig.

navigatie apps varen

Isailor

Isailor is een goed alternatief en werkt een beetje hetzelfde als navionics. Deze is wat meer budget. Omdat het goedkoper is is de kwaliteit van de navigatie wel wat minder maar de kaarten zijn nog steeds erg goed.

Deze raad ik dus ook aan maar een navigatiesysteem zou bij deze alsnog wel erg fijn en handig zijn.

VAAR

Als laatste behandel ik de app vaar. Dit is een wat grotere app. Maar vooral voor het varen in Nederland. Deze app geeft je super veel informatie over de omgeving en is dus ideaal om lekker rond te varen door bijvoorbeeld een stadje met wat vrienden of familie.

De app is alleen niet geschikt voor iedereen zo is het echt vooral voor motorboten. Dus ben je een zeiler? Gebruik een andere app!

Dit vind ik fijne apps om te gebruiken als ik een dagje varen inplan. Zo kun je gezellig een boottocht met je familie of vrienden organiseren. Veel plezier!

Vind je varen nou leuk en wil je er meer over weten? Klik hier om de blogpagina te bekijken!

2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *