Een rubberboot schoonmaken, zo laat jij jouw boot weer stralen!

rubberboot schoonmaken

Het schoonmaken van je rubberboot is een werkje dat een keer in de zoveel tijd goed moet gebeuren maar best wel lastig kan zijn. Je hebt namelijk wel de juiste spullen nodig om de rubberboot schoon te maken. Van daar ga ik vandaag een duidelijke uitleg geven over waarom, hoe en waarmee je je rubberboot moet schoonmaken!

Waarom is het belangrijk om je rubberboot schoon te maken?

Je rubberboot schoonmaken is een moeilijk maar belangrijk klusje. Dit is een belangrijk klusje om een paar redenen.

Ik ga beginnen met reden een en dat is omdat het er gewoon mooier uit ziet. Het is goed om je boot regelmatig schoon te blijven maken. Dit ziet er namelijk een stuk beter uit. Als het vuil er langere tijd opzit word het namelijk veel lastiger om het vuil er af te halen. Het trekt dan een beetje in het materiaal en het is dan heel moeilijk om de boot weer net zo mooi als eerst te krijgen.

Ook is het een stuk beter voor je materiaal. Dan blijft het rubber mooi soepel en gaat het minder snel kapot of lek. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt bij een rubberen boot. Het schoonmaken van je rubberboot hoort dus eigenlijk ook bij je onderhoud. Voor dat de boot het water uitgaat en het winter word is het slim om de boot nog een keer heel goed schoon te maken. Maanden later is het vuil er namelijk goed in getrokken en als je dan wil gaan varen heb je geen mooie boot meer.

Veel mensen maken hun boot juist aan het begin van het jaar schoon terwijl het veel slimmer en beter is om dit even heel goed aan het begin van het jaar te doen. Je hebt dan gewoon veel minder werk.

Ook is het goed voor de waarde van je boot. Boten zijn redelijk waarde vast en krijg je eigenlijk altijd nog wel verkocht. Het is dus goed als je boot in een goede staat is en daar helpt regelmatig schoonmaken zeker bij!

Eerder heb ik een bericht geschreven over je boot schoonmaken. Deze gaat alleen niet over rubberboten maar over boten in het algemeen. Als je een rubberboot hebt zou ik dit artikel gebruiken maar als je een andere boot hebt zou ik dit artikel lezen.

rubberen boot schoonmaken

Waarmee kun je dan je rubberboot schoonmaken?

Een rubberboot schoonmaken is bijna altijd best wel lastig en lukt met normale zeep en een sponsje eigenlijk niet. Hiervoor heb je dus een speciale spons borstel en schoonmaak zeep nodig.

Ook hier heb je super veel verschillende schoonmaakmiddelen van. Een rubberboot of rib bestaan meestal uit twee soorten materialen. Dat is namelijk het rubber en de onderkant van de boot het polyester.

Je hebt hier dus ook twee soorten schoonmaakmiddelen voor nodig. Je moet ook een geschikte spons of doek vinden. Iets dat je nooit moet doen is je boot schoonmaken met een schuurspons. Je maakt hier namelijk flinke krassen mee op je boot en dat is alleen maar slechter voor je materiaal!

Je kunt je boot dus het allerbeste met een schoonmaakmiddel voor polyester en een schoonmaakmiddel voor rubber schoonmaken. Het is dus ook handig een goede doek te hebben en een borstel voor als het vuil heel erg vast zit.

Om je boot vervolgens te beschermen heb je nog een boten shampoo of boot beschermer nodig. Hiermee bescherm je je boot tegen vuil en blijft je boot een stuk mooier en beschermd. Voor je materiaal is dit dus veel beter. Je hebt er namelijk niet zoveel aan als je je boot schoonmaakt en deze vervolgens heel snel weer vies raakt.

rubberboot schoonmaken

Wat kun je dan het beste gebruiken?

Ik heb een hele mooie set gevonden waarmee jij je boot kunt schoonmaken. Namelijk de HIBO RIB Boot Schoonmaak Set.

Deze set bestaat uit een paar dingen. Namelijk twee schoonmaakmiddelen. Een schoonmaakmiddel voor het polyester oppervlak van je boot en een schoonmaakmiddel voor het rubberen oppervlak voor je boot.

Verder zit er een borstel bij en een microvezel handschoen. Hiermee kun je heel makkelijk de boot schoonmaken. De borstel is vooral bedoeld voor het polyester oppervlak van de boot. De onderkant van de boot is er namelijk meestal het ergste aan toe en zit vaak helemaal onder de groene aanslag.

Het schoonmaakmiddel heeft zowel voor als nadelen. In de tabel hieronder geef ik dit weer.

Voordelen:

Nadelen:

  • Het is een complete set waardoor je alles hebt en het goed bij elkaar past.
  • Door twee verschillende schoonmaakmiddelen worden beide materialen van de boot goed gereinigd.
  • Door de handschoen is het poetsen super makkelijk.
  • Met de borstel kun je het grote deel van het vuil weghalen.
  • Beide flessen schoonmaakmiddel zijn 1 liter waardoor je er lekker lang mee kan doen.

  • Er zit geen bootshampoo of bescherming bij. Dit zou de set compleet maken.
  • Het is een kleine beetje aan de dure kant.

Je kunt de onderkant van de boot (polyetser) dus schoonmaken met de polyester reiniger. Je kunt dit samen met de borstel heel netjes schoonkreigen.

Het rubber/zijkant van de boot kun je super mooi schoonmaken met het rubberboot schoonmaakmiddel en de handschoen. Met deze combinaties laat je je boot dus stralen!

Als ik de voor en nadelen naast elkaar hou raad ik het zeker aan. het is een erg mooi product en super handig. Een bootshampoo is nog steeds wel handig om er bij te kopen.

Door de grote hoeveelheden en de mooie schoonmaakspullen denk ik dat het het geld zeker waard is. De schoonmaak set is verder verkrijgbaar op bol.com en ik zou zeker even naar dit mooie schoonmaakmiddel kijken!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *