Is de JBL charge 5 de beste waterdichte speaker voor op de boot?

waterdichte speaker boot

De JBL charge 5. Daar ga ik het vandaag uitgebreid over hebben. Ik ga de voor en nadelen van deze speaker bekijken en uitleggen waarom deze zo goed is voor op de boot.

Als je op zoek bent naar een speaker kan dit online soms best wel is lastig zijn omdat je niet de geluidskwaliteit kan beoordelen. Ik hoop de keuze met dit blogartikel een beetje makkelijker te maken.

Eerder heb ik een blogartikel geschreven over de 3 beste waterdichte speaker op de boot. Vandaag ga ik het hebben over de JBL charge 5. Maar als je meer over andere waterdichte speakers wilt weten kun je het blogartikel hieronder bekijken.

Klik hier om: De 3 beste waterdichte speakers op de boot te bekijken! >>

Waarom een waterdichte speaker?

Een waterdichte speaker is ideaal als je het leuk vind om muziek op de boot te luisteren. Je kunt ze makkelijk meenemen dus je kan ze ook voor meerdere dingen gebruiken. Het is natuurlijk erg fijn als je lekker muziek op de boot kunt luisteren. Dat maakt je middagje varen of BBQ toch weer een beetje gezelliger!

Tijdens het varen is de kans groot dat je de speaker een keer nat word. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Een speaker gaat dan namelijk kapot en het kan soms zelfs leiden tot brand wat je natuurlijk al helemaal niet wilt.

Een waterdichte speaker kan dit voorkomen zo hoef je een stuk minder voorzichtig te doen.
Eerder heb ik een speaker gehad die niet waterdicht was zodra het dan begon te regenen moest ik er iets overheen leggen waardoor het geluid minder mooi werd. Dat is dus ook niet handig.

Dat mijn speaker nu waterdicht is heeft er wel voor gezorgd dat deze het nog doet ik heb hem namelijk al een paar keer in het water laten vallen of dat de speaker van de boot afrolden door een golf.

Waterdichte speaker boot

Pluspunten JBL charge 5

De JBL charge 5 heeft een aantal pluspunten en een aantal minpunten en ik ga het nu eerst over de pluspunten van de speaker hebben.

JBL is een erg bekend merk met veel verschillende soorten speakers. Je kunt de speaker met de app verbinden je kunt dan de naam van de speaker veranderen omdat de speaker best veel nieuwe technologie heeft kan de speaker zelfs updates krijgen via de app mocht dit nodig zijn.

De speaker kun je met andere JBL speakers verbinden dit is voor mij ideaal omdat veel vrienden van mij ook speakers van JBL hebben. Deze kunnen we op de boot of bij een feestje allemaal met elkaar verbinden wat zorgt voor meer en mooier geluid.

De Charge 5 is natuurlijk helemaal waterdicht Ip-cetificering = IP76 (dit houd in dat deze stof en dompeldicht is).

In de speaker zit een accu van 20 uur, je kunt er dus wel een heel weekend gebruik van maken zonder deze op te laden.

De speaker is klein en licht en kun je daardoor overal mee naar toenemen hij weegt net wat onder een kilo.

De speaker is erg stevig door de rubberen rand en voet die je aan de zijkant en onderkant hebt. Ik heb mijn speaker wel is laten vallen zonder verdere beschadigingen aan de speaker zelf. Een klein krasje in de rubberen rand maar zo erg is dat natuurlijk ook weer niet.

Je telefoon kun je opladen aan de speaker en zo werkt deze ook gelijk als handige powerbank. Door de grote accu kun je je telefoon gewoon opladen en muziek luisteren tegelijkertijd.

Waterdichte speaker boot
Een JBL flip speaker. (Dit is dus niet de JBL Charge 5)

Minpunten charge 5

We hebben de pluspunten van deze waterdichte speaker op de boot dus nu gehad en dan komen we nu bij alle minpunten van deze speaker. Gelukkig zijn dit er een stuk minder dan dat er plus punten zijn.

Minpunt een is dat deze speaker niet kan snel laden. Op zich laad hij nou niet super traag op maar met de technologie van tegenwoordig zou dit een stuk sneller moeten kunnen. Het is natuurlijk ook wel een grote accu dus daardoor heeft het wat meer tijd nodig. Maar het is dus wel slim om de avond voordat je de speaker wilt gaan gebruiken je deze aan de oplader legt.

Voor sommige een minpunt en andere vinden het juist wel weer mooier maar de JBL charge 5 beschikt niet meer over een aux-poort. Dit is voor de meeste mensen geen probleem omdat bijna alle telefoons, laptops of andere apparaten allemaal wel bluetooth hebben maar het is natuurlijk toch goed om het even te weten.

Wat wel een groter nadeel is is dat de speaker zijn geluid ook veranderd als je hem heel hard zet. De geluidskwaliteit neemt een beetje af als je de speaker op zijn hardste zet in vergelijking tot zacht niveau. Het geluid blijft nog steeds goed maar verschild wel een klein beetje. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen goed geluid meer hebt want het is nog steeds prima.

Wat mij zelf nogal opviel is dat het soms een beetje onhandig meenemen is. Je kunt hem makkelijk in een tas kwijt, maar als je er een stukje mee wilt lopen en je hebt niks bij je om hem in te doen kan het een beetje irritant worden.

De speaker past net in je hand en dit word na een stukje lopen dus wel een beetje vervelend. De speaker heeft niet zoals de JBL Xtreme 3 of de JBL Boombox 2 een handige draagband of handvat. Deze speakers zijn natuurlijk ook wel veel groter.

Conclusie

Is de JBL charge 5 een goede waterdichte speaker voor op de boot?

Ja, wat mij betreft wel. Ik vind het een goede speaker en raad hem zeker aan aan iedereen die van varen houd. Ik heb alle plus en min punten verzameld en deze naast elkaar gezet. Er zijn een stuk meer pluspunten en de minpunten die er zijn zijn ook veel minder belangrijk dan de grote pluspunten. Daarom is het een dikke aanrader!

De speaker kun je op bol.com bestellen en kun je hieronder bekijken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *