Dit zijn de 3 beste waterdichte speakers voor op de boot!

waterdichte speakers boot

Waterdichte speakers op de boot! Dat is natuurlijk ideaal. Als je geen zin hebt om speakers in een boot in te bouwen is het een heel goed idee om gewoon een waterdichte bluetooth speaker te kopen!

Mooi geluid op een boot is natuurlijk super! Maar ga je voor een inbouw set of toch voor een waterdichte draadloze speaker? Over het algemeen heb je mooier geluid als je een inbouw set in je boot hebt. Je moet natuurlijk wel zin hebben om speakers in te bouwen.

Eerder heb ik een blog geschreven over inbouw speakers voor de boot. Klik hier om die te bekijken!

Vandaag ga ik het hebben over een goede waterdichte speaker voor op de boot. De voordelen hiervan maar ook zeker de nadelen!

Draadloze speaker of inbouw speaker?

Veel mensen willen mooi geluid in hun boot hebben. Als je een feestje hebt of je gaat gewoon een rondje varen is een muziekje natuurlijk wel zo leuk!

Maar moet je dan voor een waterdichte draadloze speaker gaan of voor een mooie inbouwset?

Het voordeel van een inbouw set is dat je dit mooi kan wegwerken en je hebt over het algemeen mooier geluid. Een nadeel hiervan is dat je het moet gaan inbouwen. Dit is prima te doen en ik denk dat het ook zeker de moeite waard is.

Als je dit nou niet zo zit zitten heb je denk ik meer aan een draadloze bluetooth speaker. Deze kun je dan wel niet inbouwen en je hebt dus maar van een kant geluid.

Een ander voordeel is dat je een draadloze speaker eigenlijk voor alles kunt gebruiken. Je kunt deze namelijk ook thuis gebruiken en mee naar feestjes nemen. Omdat ze waterdicht zijn kun je er zelfs mee douchen. Deze hoeft dus niet speciaal voor op de boot te zijn. Je kunt deze dan voor van alles gebruiken. Met een inbouw set is dit wat lastiger.

Verder is dit helemaal waterdicht dit is niet zo met een inbouw set. Een draadloze speaker is daarom ook ideaal voor wat kleinere boten. Het is naar mijn mening wel de moeite waard als je een wat grotere kajuitboot hebt. Dan kun je in je hele boot geluid inbouwen. De kans dat je met zo een boot omslaat is toch bijna niet aanwezig.

Er is alleen ook weer een nadeel aan een bluetooth speaker. Je moet deze namelijk elke keer heen en weer brengen. Je kunt deze natuurlijk ook in je boot laten maar ik weet niet of je daar een slot of iets op hebt. Heb je dus een klein bootje en moet je hem elke keer heen en weer meenemen kan dit wat minder handig zijn. Als je op de fiets of iets gaat tenminste. Met de auto is het wat minder erg.

waterdichte speakers boot
Dit is een ouder model maar ik vond het een mooi plaatje!

Wat voor speaker moet je dan hebben?

Zelf raad ik altijd aan om een speaker te nemen die waterdicht is. Dit is wel zo handig op het water. het gebeurt namelijk vaak genoeg dat er iets in het water valt, een bootje omgaat of het gaat ineens hard regenen. Een waterdichte speaker maakt dit gewoon een stuk fijner.

Maar er zijn wel duizenden waterdichte speakers. Daar schiet je dus nog niet heel veel mee op. Wat ik ook aanraad is een speaker van het merk JBL. Dit merk gebruik ik zelf al jaren en ik heb er verschillende speakers van gehad. Ik ben er een grote fan van en raad het iedereen aan.

Deze speakers zijn namelijk (bijna allemaal) waterdicht en hebben een super mooi geluid. Ze zijn ook handig mee te nemen. En je hebt ze in verschillende maten en kleuren. Ze hebben ook goede batterijen.

Ik vaar veel met vrienden en eigenlijk hebben de meeste van ons wel een speaker van jbl.

De speakers hebben ook een leuke functie en dat is dat ze met elkaar kunnen verbinden. Zo kun je met meerdere speakers geluid van meerdere hoeken laten komen.

Dit kan niet met allemaal een hele nieuwe kan niet mee een ouder model verbinden. Oude modellen met elkaar wel en de nieuwe modellen kunnen dat ook met elkaar.

De 3 beste speakers voor op de boot!

Ik heb 3 speakers uitgezocht die naar mijn mening ideaal voor op de boot zijn. Deze zijn alle drie van het merk JBL. Dat heb ik zo gekozen omdat ik deze speakers vaak gebruik en van allemaal weet hoe ze zijn. Dan weet ik in ieder geval zeker dat ik goed advies geef!

Deze speakers zijn alle 3 verschillende maten en vandaar is er ook niet een beter. Ze hebben allemaal mooi geluid en staan in verhouding met elkaar. De grote heeft bijvoorbeeld wel meer bass kan harder en is dus ook duurder.

De JBL charge 5

Jbl Charge 5, Deze speaker is de kleinste van de drie. Dat neemt niet weg dat deze geen mooi geluid heeft. Dit naar mijn mening echt een top speaker en heb zelf de JBL charge 3 gehad en heb de charge 4. De charge 5 is recent uitgekomen en ziet er nog weer mooier en beter uit dan de vorige paar!

De speaker heeft een accuduur van tot wel 20 uur en heeft echt super geluid! De speaker kun je makkelijk in je tas kwijt en kun je dus makkelijk overal wegstoppen. Echt een aanrader! De speaker is verder helemaal waterdicht en is hufterproof door de rubberen stootrand.

De JBL Xtreme 3

Deze speaker is zoals de naam het al zegt een stukje extremer. Dit is echt all een serieuze speaker. Deze lijkt eigenlijk qua design redelijk veel op de charge 5. Deze is alleen een stuk groter en heeft twee beugels met een schouder band die je los en vast kunt maken.

Omdat deze speaker wat groter is kun je deze alsnog gemakkelijk mee nemen door de schouderband. Als deze dus niet in je tas past kun je deze gewoon over je schouder meenemen.

Ook deze speaker is helemaal waterdicht. Deze is wat minder zuinig dan de charge 5 en heeft een accu duur van 15 uur. Dat komt door de grote van de speaker en het hardere geluid. Daardoor verbruikt deze meer.

JBL speakers boot

De JBL Boombox 2

De JBL Boombox 2 van JBL. Naar mijn mening echt het beest van de portable speakers. Deze is groot lomp en luid. Heeft echt een super goede bass en is echt een monster van een speaker.

Met lomp bedoel ik dat deze groot is en wat minder makkelijk op de fiets is mee te nemen. Deze zal niet in een normale tas kunnen passen. Deze speaker kun je dan ook meenemen door het grote handvat die er aan zit.

Als je dan gaat fietsen zul je hem in je hand moeten houden en dat is niet super handig.

Verder vind ik dit wel de vetste speaker op dit moment. Als ik de prijs met andere draadloze speakers vergelijk denk ik dat dit wel een van de beste kwaliteit prijs speakers van dit moment is. Ik raad deze dan ook iedereen aan.

Echt de ideale speaker voor op een feestje of de boot.

Ook deze speaker is helemaal waterdicht en is ook stevig gebouwt.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *