Een waterdichte tas, waarom heb ik er een nodig? En wat zijn de beste?

waterdichte tas

Een waterdichte tas heb je vast wel eens ergens gezien. Ze worden echt overal gebruikt. Op de boot of gewoon bij een fietstocht. Ze zijn super populair. Maar er zijn er zoveel welke moet je nou eigenlijk hebben? En zijn ze helemaal waterdicht? Dat zijn natuurlijk belangrijke vragen waar je antwoord op wilt weten voordat je er een koopt.

Ik ga het hebben over waarom een waterdichte tas handig is. Waar een goede tas aan moet voldoen. Ook beveel ik wat waterdichte tassen aan en welke mogelijkheden er tussen de verschillende tassen zijn.

Waarom een waterdichte tas?

Ik gebruik nu al jaren een waterdichte tas. Ik heb er twee, een hele grote die neem ik mee als ik ergens ga slapen of kamperen. En ik heb een normaal formaat dat is een rugtas. Deze neem ik altijd mee als ik ga varen fietsen of wat anders in de buitenlucht ga doen.

Ik vind ze super handig omdat me kleding en spullen daardoor altijd droog blijven. Als ik ga kamperen neem ik dus die grote tas mee, als het dan gaat regenen blijft alles lekker droog. Dit is natuurlijk super fijn. Ik slaap namelijk ook wel regelmatig op de boot of aan het water en dan worden mijn spullen natuurlijk wat sneller nat. Dat is natuurlijk niet wat ik wil!

Een waterdichte rugzak vind ik super fijn omdat je daar al je spullen in kan doen en je je nooit hoeft druk te maken over natte spullen. Als ik ga varen doe ik hier altijd mijn telefoon, sleutels en alles in. Omdat mijn tas vaak niet helemaal vol zit en er dus ook lucht inzit blijft deze ook nog eens drijven.

De rugtas kun je natuurlijk voor alles wat je zou willen gebruiken. Ga je op fietsvakantie of maak je een wandeltocht is het natuurlijk ook super handig.

Wanneer is een waterdichte tas echt waterdicht?

Hoe komt het nou eigenlijk dat een waterdichte tas echt waterdicht is? En werken ze voor 100%?

Een echte helemaal waterdichte tas die moet je dicht doen om deze op te rollen. Meestal kun je aan de bovenkant de tas een beetje oprollen en dan met een clip dichtmaken. Omdat de tas dan is opgerold kan er geen water meer tussen omdat het meerdere keren is gebeurd.

Verder is het materiaal gewoon sterk en waterdicht hierdoor blijven je spullen mooi droog.

Bij het kopen van een waterdichte tas is het daarom belangrijk goed te kijken of deze een oprolbare opening hebben. Anders zijn deze niet 100% waterdicht.

Ritsen zijn dus niet voor 100% waterdicht, sommige zijn wel zo gemaakt dat ze wel tegen de regen kunnen voor fietsen is dit bijvoorbeeld wel prima. Ook zal de tas dan waarschijnlijk niet zo lang drijven omdat deze ook niet helemaal luchtdicht is en de lucht dus gewoon kan ontsnappen. Daarom gaat mijn voorkeur toch echt uit naar een sluiting die je moet rollen.

waterdichte tas

Toch vind ik dat er wel een nadeel is aan de rolsluiting en dat is dat het gewoon iets meer moeite is. Een rits doe je natuurlijk in een seconde dicht maar een rolsluiting is een klein beetje minder makkelijk. Zo had ik net mijn waterdichte tas en had hem niet dicht gedaan omdat ik weer even te lui was, toen heb ik mijn tas in het water laten vallen met mijn telefoon kapot. En raad is die was kapot.

Heel handig dus een waterdichte tas maar je moet hem wel dicht doen. (Mijn voorkeur blijft ondanks dat nog altijd uitgaan naar een rolsluiting hoor het was meer een goede les dat ik mijn tas dicht moet doen)

Sommige waterdichte tassen hebben nog een extra voorvakje met wel een ritssluiting. Het grote deel van de tas is dan dus wel helemaal waterdicht alleen het voorvakje, deze hebben dan wel een betere rits zodat er sowieso niet zoveel water in komt.

Wat zijn de verschillende?

Je hebt natuurlijk veel variaties in waterdichte tassen. Je hebt ze in allerlei soorten en maten ook kun je ze in verschillende kleuren kopen. Ik leg even in het kort uit wat de grote verschillen zijn.

Een heel groot verschil vind ik de zogeheten dry bag’s en de echte rugzakken. Een dry bag is een soort zak met een band die waterdicht is en je dus je spullen in kan doen. En een rugzak kun je dus ook echt comfortabel omdoen, daar heb ik er zelf dus ook een van.

Ze werken eigenlijk gewoon hetzelfde alleen is een dry bag niet zo fijn om mee te nemen. Kies dat daarom echt alleen als je er verder niet mee fietst loopt etc. en hem alleen even met de auto bijvoorbeeld meeneemt.

Verder heb je natuurlijk veel verschillende kleuren, dat spreekt voor zich. Ook heb je verschillen in formaat. Ik vind een wat grotere rugtas fijn zodat ik al mijn spullen voor een dag varen kan meenemen van zwemkleding tot eten. Alles past er dan in.

waterdichte tas

Mijn top 4 waterdichte tassen!

Er zijn nog al wat waterdichte tassen. Daarom heb ik even vier verschillende uitgekozen. Ze zijn allemaal net een beetje een ander model. Er zit er vast wel een bij die bij jou past!

We beginnen met een rugtas die ik zelf echt elke keer gebruik als ik een sportieve activiteit ga doen. Ik heb het over een waterdichte rugzak met een groot vak met nog een klein vakje voor bijvoorbeeld een telefoon er in. Dit is helemaal waterdicht. Ook zit er een voorvakje met een ritssluiting deze is dus niet helemaal waterdicht maar ik heb er eigenlijk nooit last van gehad dat hier water in was gekomen.

Verder kun je deze in 2 formaten kopen en in super veel kleuren. Het materiaal is stevig waardoor er geen gaten etc. inkomen. Klik hier om het andere formaat te bekijken.

Ook heb ik een dry bag gevonden mocht je hier geïnteresseerd in zijn. Deze dry bag is er een van 15 liter voor een dry bag is dat best groot. Deze bestaat uit een groot vak en er kan 15 liter in. Verwacht bij deze dus geen luxe tas of iets.

Ik heb nog een mooie tas van gabbag gevonden. Dit is een iets luxere uitvoering van de vorige tas. Dit is weer een echte comfortabele rugzak. Deze is eigenlijk best veel hetzelfde alleen deze heeft wat elastieken aan de achterkant waardoor je makkelijk er nog iets aan kan hangen. Voor mij zo deze ideaal zijn als ik bijvoorbeeld natte kleding heb.

Dat zou je er dan aan kunnen hangen zodat je andere spullen droog blijven. Je kan dit natuurlijk voor van alles gebruiken. Er zit ook een flessenhouder of hoe je het wilt noemen aan de buitenkant. Zo kun je net wat extra spullen aan de buitenkant van de tas kwijt.

Ook deze heb je in 2 formaten en in veel verschillende kleuren.

Als laatste heb ik nog een grote tas voor op vakantie of gewoon als je veel spullen wilt meenemen. Ook deze is van gabbag en is ideaal voor kampeerders. Iedereen kan dit natuurlijk gebruiken maar als je alleen in een hotel gaat slapen lijkt het me wat minder van belang.

Deze tas is dus groot (65 liter) en ook helemaal waterdicht. Verder kun je hem alleen niet op je rug doen wat ik zelf altijd wel comfortabel vind. Bij deze tas heb je een grote schouderband en gewoon handvaten. Zo kun je hem wel makkelijk meenamen in de auto of achterop je motor of fiets, het word alleen wel wat lastig als je er mee gaat wandelen.

Er zit ook nog een binnen vak in die zou je er ook uit kunnen halen al zou je deze niet willen. Deze tas heb je alleen niet in een ander formaat, wel is deze tas er in veel kleuren.

Mocht je nou nog vragen hebben, neem dan even contact met ons op. Klik hier om naar de contactpagina te gaan!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *