Uit welke zeilboeken moet ik kiezen? Dit is de beste!

Beginnen met zeilen kan erg moeilijk zijn. Een goed hulpmiddel bij het leren zeilen en naar mijn mening echt iets wat je moet hebben is een goed theorie boek. Een theorie boek is namelijk super handig en er staat van alles in! Van manoeuvres tot voorrangsregels. Op de markt heb je veel verschillende zeilboeken maar vandaag ga ik het over de beste hebben!

Het is super handig om een goed boek aan boord te hebben en de basis bijvoorbeeld even door te nemen. Zeker voor de beginnende zeiler. Zo kun je altijd even kijken hoe je iets het beste kan en wie er bijvoorbeeld voorrang in een situatie heeft. Daarom is het dus altijd goed om een boek mee te nemen.

Voor de zeiler die bijvoorbeeld voor een diploma wilt gaan heb je ook een leerboek nodig. Dat is deze ook. Dit boek is namelijk de theorie voor alle CWO examens en dat zijn nou eigenlijk alle zeilexamens. Daarom zit je met dit boek altijd goed.

Het boek

Ik heb het in dit geval over het boek: Het zeilboek. De leidraad voor zeilers geschreven door J. Peter Hoefnagels. Dit boek heb ik zelf gehad en gelezen toen ik mijn zeildiploma’s ging halen en ik vond het boek super.

Dit vond ik omdat het voor iedereen toegankelijk is zo kun je als beginner maar ook als ervaren zeiler er goed mee uit de voeten. Dit is natuurlijk belangrijk op deze manier kun je niet verkeerd kopen.

Het boek is ook ideaal omdat het ook gericht is op het CWO halen. Zo staan er veel handige tips in en je leert veel meer dan alleen de voorrangsregels. Bijvoorbeeld hoe je een dagje zeilen kunt organiseren. De juiste keuzes maken. Het gaat dus echt een stapje verder dan enkel de basis theorie en de regeltjes.

Door de vaardigheden toe te passen kun je dan bijvoorbeeld een stuk beter beslissingen maken. Omdat het theorie is kun je niet gelijk als de beste varen dit moet je oefenen. Maar als je het boek hebt gelezen en de tips gebruikt, dan heb je een stuk meer rust en vertrouwen achter het stuur. Zo hoef je minder lang over dingen na te denken en kun je je beter concentreren op het varen zelf en de omgeving.

Eind van de dag gaat het er natuurlijk om dat je lekker hebt kunnen varen en niet dat je het best de voorrangregels hebt kunnen toepassen. (Bijna) Iedereen gaat overigens omdat ze het leuk vinden varen. Dit is anders dan met de auto mensen moeten dan vaak naar hun werk of hebben helemaal geen zin in die reis. Wees daarom gewoon een beetje aardig voor elkaar en een klein foutje vinden ze vaak niet zo erg!

Verder word het boek ook aangeraden door de commissie van watersport.

Bij het boek zitten verschillende plaatjes en handige schema’s. Zo heb je ook wat illustraties die het aanleggen bijvoorbeeld makkelijk weergeven. Al hou of ben je niet zo goed in lezen kun je ermee dan alsnog goed overweg.

Het boek word ook op heel veel zeilscholen gebruikt. Dit is fijn dan is er dus een hele grote kans dat je dezelfde hebt!

In het kort

Als je op zoek bent naar een boek om te leren zeilen of om er beter in te worden is dit het beste boek op dit moment. Zelf heb ik deze ook gelezen en ik vind het een echte aanrader. Je leert er super veel handige vaardigheden mee die je goed op het water kunt gebruiken.

Dit boek is het beste zeilboek van het moment en raad ik ook iedereen aan. Voor de beginnende zeiler of voor de meer ervaren. Iedereen kan het gebruiken!

Van aanleggen de voorrangsregels alles staat er overzichtelijk in.

het boek kun je komen op bol.com klik op de knop hieronder om de actuele prijs te bekijken!

Wil je meer weten over varen? Klik hier om de Blog pagina te bekijken!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten