Dit zijn de beste onderwater scooters van 2022!

Onderwater scooter

Een onderwater scooter . Het bestaat nog niet heel lang maar het zijn echt super vette dingen! Het allerleukste of handigste speeltje voor in het zwembad op bij het snorkelen of duiken. Eigenlijk is het niets minder dan een motor die je vast hebt in het water waardoor je niet hoeft te zwemmen. Super stoer dus! Ze zijn nog vrij nieuw maar ze worden steeds bekender. In dit artikel ga ik het hebben over waterscooters en ga ik het hebben over de naar mijn mening twee beste onderwater scooters.

Wat zijn onderwater scooters?

Onderwater scooters zijn eigenlijk gewoon motoren voor onder water. Hiermee kun je in zee of in het zwembad dus vooruitkomen zonder te zwemmen. In het zwembad is dit vooral fijn omdat het makkelijk is maar in zee heeft het vele grote voordelen.

Zo kun je als duiker of snorkelaar een stuk langer met je zuurstof doen omdat je bijna geen energie verliest bij het zwemmen. Zo kun je dus langere duiken maken.

En als snorkelaar kun je ook makkelijk op en neer. Nu gaan de meeste onderwater scooters niet zo heel hard en kan het daarom handig zijn om er nog een beetje bij te blijven zwemmen als je snel omhoog en omlaag wilt. Uiteindelijk wil je natuurlijk zo lang mogelijk onder water blijven en van het onderwater leven te kunnen genieten.

Verder kun je het goed gebruiken als je langere afstanden wilt duiken of als je met stroming wilt duiken omdat je gewoon minder snel uitgeput raakt. En zoals ik al zij, als je uitgeput raakt gebruik je meer zuurstof en kan je dus minder lang duiken dus zo kun je ook gelijk langere duiken maken.

Vaak hebben onderwaterscooters een paar versnellingen maar dit hoeft niet zo te zijn. Meestal hebben wat kleinere onderwater scooters maar een of misschien 2 versnellingen en een grotere en dan ook vaak duurdere wat meer.

onderwater scooter

Waar moet je nou naar kijken bij het kopen van een onderwater scooter?

Allereerst moet je ervoor zorgen dat de onderwaterscooter geschikt is voor de plek waar je hem wilt gebruiken. Je hebt aan een kinderonderwaterscooter voor in het zwembad bijvoorbeeld niet zoveel als je er als een volwassenen mee op zee wilt gaan duiken.

Kijk dan bijvoorbeeld naar of het voor kinderen is en of het er een is voor in zee of in het zwembad.

Vervolgens is het slim om er een met de juiste accuduur te kopen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het erg vervelend is dat je halverwege je duik zit en de onderwaterscooter houd er mee op. Dan heb je en geen onderwater scooter meer en je moet hem daarna ook nog de hele tijd meeslepen.

Ook moet de onderwater scooter tegen een bepaalde diepte kunnen. Door de druk van het water kan deze het anders niet aan en dat is natuurlijk niet handig. Een onderwater scooter die vervolgens tot 5 meter diep kan gaan is natuurlijk niet ideaal. Behalve als je deze graag in het zwembad zou willen gebruiken. Dan is dit natuurlijk prima.

Ook zit er verschil in snelheid en versnellingen. Je moet natuurlijk zelf kiezen welke snelheid je wilt. Voor duiken is 5 km normaal en voor in het zwembad 3. Dit lijkt natuurlijk niet zo hard maar voor in het water zijn dit prima snelheden. Op een kleine onderwaterscooter heb je dan ook niet perse verschillende versnellingen nodig omdat je toch niet super snel gaat. Voor een grotere en snellere is het wel fijn om er meer dan een te hebben.

Welke onderwaterscooter moet ik dan kiezen?

Ik heb onderzoek gedaan naar verschillende onderwaterscooters en heb er twee uitgezocht waarvan ik dacht dat ze zeer geschikt waren voor de prijs.

Een onderwaterscooter is voor duiken of snorkelen dus voor op zee en de andere is gewoon voor in het zwembad om mee te zwemmen of spelen.

Beide onderwaterscooters zijn van Yamaha. En zijn op bol.com te bestellen, ik zal ze onderaan linken.

Onderwater scooter voor duiken of snorkelen.

De onderwater scooter die ik hiervoor aanraad is de Yamaha Seascooter RDS280. Deze onderwaterscooter is zwart van kleur en perfecte voor de duiker die een extra motor bij zich wilt hebben.

De onderwaterscooter heeft een snelheid van 5 km/h waarmee je goed vooruit komt onder water. De onderwater scooter heeft een vermogen van 280W.

Voor het snorkelen en duiken wil je natuurlijk wel dat de onderwaterscooter diep in het water kan en dat is bij deze zeker het geval. Deze onderwaterscooter gat tot een diepte van 30 meter wat ruim voldoende voor het grotendeel van alle duikers en in ieder geval voor de snorkelaars.

De onderwaterscooter is makkelijk mee te nemen en past gewoon in een sporttas. Hij kan dus gemakkelijk mee op vakantie. Verder is het gewicht van de onderwater scooter 8.2 kg en is dus prima te tillen maar heel ligt is het niet.

Hij heeft een batterijduur van ongeveer 90 minuten waarmee je een lange duik of twee korte zou kunnen maken. Het laden duurt alleen wel 6-8 uur. Het is dus niet dat je hem even een half uurtje aan de lader legt en weer door kunt. Dat is naar mijn mening denk het enige echte minpunt.

Een leuke toevoeging is dat je er een houder voor een Gopro op hebt, zo kun je dus super makkelijk beelden maken zonder dat je iets extra’s vast hoeft te houden. Ook heb je de onderwaterscooter stabiel vast en heb je geen last meer van schokkende beelden.

Dat was het wel voor de onderwaterscooter voor het duiken en snorkelen hieronder kun je hem verder bekijken op bol.com:

Onderwater scooter voor in het zwembad.

Voor in het zwembad heb je kleinere goedkopere en wat meer simpelere modellen. Ik heb een leuke uitgekozen voor de leukste waterpret. Namelijk de Yamaha Seascooter Seal. Deze onderwaterscooter is speciaal gemaakt om in het zwembad meet te spelen.

Deze is niet alleen geschikt in het zwembad maar kan ook voor zee of andere zwemgelegenheden worden gebruikt. Alleen professioneel duiken of snorkelen raad ik er niet mee aan maar als je gewoon een dagje naar het strand gaat een beetje wilt zwemmen en bij de kust naar wat vissen wilt kijken moet dit ook voldoende zijn.

Deze onderwaterscooter gaat een stukje langzamer dan de vorige namelijk 3.2 km/h. Dit is natuurlijk een schatting want je kan je voorstellen dat een jong kind in een zwembad sneller gaat dan een bijna volwassen tiener die op zee met golven en stroming gaat zwemmen.

Ook kan deze onderwaterscooter een stuk minder diep. De adviesdiepte is 5m. Hij zal niet direct kapot gaan bij een meter dieper maar hij is er gewoon niet voor gemaakt om er diep mee te duiken.

Een ding aan deze onderwaterscooter dat wel beter is is de accu. Deze gaat nog steeds 90 minuten mee maar laad wel sneller op, namelijk in 4 uur. Nog geen recordtijd maar beter dan de vorige.

Dat is eigenlijk wel in korte lijnen wat je met deze onderwaterscooter kan. Deze onderwaterscooter kan dus wel een stuk minder maar is ook ruim twee keer zo goedkoop. Hieronder kun je hem weer bekijken.

Samenvatting

Nu heb ik twee onderwaterscooters behandeld en het kwam er eigenlijk op neer dat je ze heel goed kunt gebruiken bij het duiken snorkelen of gewoon om lekker mee rond te zwemmen. De Yamaha Seascooter RDS280 is de beste voor duiken of snorkelen en als je gewoon wilt zwemmen of voor een keer wil snorkelen dus niks professioneels dan is de Yamaha Seascooter Seal ideaal.

Meer informatie nodig of vragen, of ben je het ergens niet mee eens? laat het hieronder weten!

Meer van deze blogs? Bekijk het hier op de blogpagina!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *