Het beste automatische reddingvest? De Besto 165N review!

besto 165N reddingsvest

In dit bericht ga ik het hebben over dit reddingsvest van het merk Besto. Ik gebruik dit reddingsvest nu een paar maanden en ik laat hier weten wat ik er van vind!

Misschien ben jezelf wel opzoek naar een reddingsvest of wil je er gewoon wat meer informatie over weten!

Ik vond het zelf namelijk best lastig om een reddingsvest te kiezen ik hoop daarom dat ik hier bij kan helpen!

Het harnas

Om te beginnen ga ik het hebben over het harnas. Omdat dit een van de belangrijkste dingen van het reddingsvest is. Je wilt natuurlijk wel dat deze lekker zit. Bij mij zat dit reddingvest in ieder geval lekker.

Bij het kopen van dit reddingsvest heb ik op een paar dingen gelet. Ik vond het bijvoorbeeld belangrijk dat deze ook in het water goed bleef zitten. Het kan namelijk gebeuren dat je reddingsvest anders los schiet of helemaal niet goed zit in het water. Je wilt natuurlijk wel een reddingsvest die goed blijft zitten in het water. Anders draag je hem voor niks.

Deze blijft goed op zijn plaats door een koord dat tussen je benen door gaat en je vervolgens kan vast klikken. Dit is verder gewoon in maar verstelbaar. Dit hoef je natuurlijk niet te gebruiken al vind je dit niet nodig. Ik vond het wel handig en gebruik het gewoon. Je kunt hem verder gewoon makkelijk in maat verstellen zodat deze goed blijft zitten.

Ik heb dit reddingsvest met een klik sluiting zoals je op het plaatje ziet. Ondertussen is dit veranderd naar een metalen sluiting waardoor deze nog beter blijft zitten.

Het reddingsvest zelf zit met klittenband bij elkaar. Als deze dan opblaast maakt het klittenband zich dus open en komt het vest er uit. Ik vind dit wel minder makkelijk dan een ritssluiting. Je hebt er ook een paar met een rits. Als je deze namelijk weer dicht wilt maken is het dus wat slordiger/lastiger. Maar eigenlijk maakt dat voor mij niet zoveel uit want ik maak hem bijna nooit open.

Verder is de vorm van het zwemvest gewoon normaal. Bij de borst dus veel drijfvermogen en in de nek zodat je hoofd altijd goed boven water blijft.

Kleur

Dit reddingsvest heb je in twee kleuren. In het rood en zwart. Ik heb hem toen in het rood gekozen omdat dat beter bij de rest van mijn zeilkleding paste.

besto automatisch reddingsvest 165N

Binnenkant reddingvest

De binnenkant van het reddingsvest. Best belangrijk als je het mij vraagt. Je wil natuurlijk wel weten hoe die werkt en zichzelf opblaast.

De binnenkant van het vest is geel. Dit is zodat je in het water goed bent te herkennen voor boten die je kunnen helpen. Verder heb je je gas patroon en koord om het te activeren aan je linkerkant zitten. Het vest hoort natuurlijk automatisch op te blazen. Maar voor de zekerheid heb je dus altijd dat koord nog.

Bij het gaspatroon zit ook een blaadje met aanwijzingen hoe je kunt zien dat deze nog goed is. Je hebt twee groene punten. Als deze groen zijn is deze dus goed maar als er een rood is werkt deze dus niet. Zo kun je controleren of deze nog goed is. Dit is handig zodat je weet dat deze nog goed is. (of niet dus)

Je kunt het gaspatroon overigens gewoon laten vervangen als deze niet meer goed is of is afgegaan. Deze is gevuld met Co2 en blaast het vest daarom super snel op als je in het water valt.

Aan de rechterkant van het vest (dit is trouwens als je hem aan hebt) heb je nog een buisje waarmee je het reddingsvest zelf met de mond kan opblazen. Mocht er dus echt iets helemaal fout zijn kun je het altijd zelf nog doen.

Ook zit er aan de linkerkant nog een touwtje met een fluitje eraan.

Omdat je zoveel extra veiligheid etc. aan de binnenkant heeft hoef ik me dus niet druk te maken over of hij wel af zou gaan mocht ik in het water vallen en dat is natuurlijk heel fijn.

Als je meer wilt weten over een automatisch reddingvest of hoe ze werken heb ik daar al eerder een blog over geschreven. Mocht je dit willen lezen klik hier om het te bekijken.

Maat & Gewicht

Bij een reddingsvest is het belangrijk dat je de juiste maat kiest met de juiste hoeveelheid Newton. Dit vest is voor volwassenen vanaf 50Kg. Het vest heeft een drijfvermogen van 165N zodat je goed boven water blijft. Dit zou echt genoeg moeten zijn om makkelijk in het water te blijven.

Stel je bent echt heel zwaar of je gaat echt over de hele wereld varen in storm of andere extreme dingen is het misschien wel verstandig om een grotere/zwaardere te halen hier betaal je wel een paar honderd euro voor.

Maar dat is niet zo waarschijnlijk voor de normale zeiler of waar je het reddingsvest ook voor gaat gebruiken is dit perfect. En heb je dus niet zwaarder nodig.

Voor de rest past hij denk ik iedereen door de afstelbare band.

besto automatisch reddingsvest 165N

Mijn ervaring

Ik heb dit reddingsvest nu een paar maanden getest en ik ben er heel erg blij mee. Automatische reddingsvesten zijn over het algemeen best wel duur. Ik wilde niet zo een hele dure omdat ik toch alleen maar op meren etc. zeil en niet zo vaak in stormen of iets anders. Ik had dus gewoon een goede nodig maar het hoefde geen extreem goede te zijn met super veel drijfvermogen waar je de hoofdprijs voor betaald.

Verder wilde ik zeker weten dat ik er een had van goede kwaliteit. Ik zag best veel goedkope maar die leken mij te goedkoop en zagen er niet zo goed uit en waren van merken waarvan ik nooit had gehoord. Ik kwam toen deze van Besto tegen.

Besto is natuurlijk een super merk dus ik dacht dit zal wel goed zijn. Nu heb ik hem dus even en ik ben er super blij mee. Ik draag altijd een reddingsvest als ik regenkleding aan heb of het heel hard waait. Dan heb ik dus meestal een dikke jas aan en ook dan blijft deze lekker zitten.

Alles bij elkaar raad ik dit zwemvest zeker aan omdat je echt een fijn reddingsvest krijgt voor de prijs. Deze is dus redelijk laag vergeleken andere merken en modellen. Voor mij is deze dus perfect en deze zal ik daarom nog wel een tijdje houden.

Ik keek net even bij bol.com voor het reddingvest en ik zie dat het rode vest iets in prijs is gezakt en de zwarte niet ik weet ook niet waarom dit is.

kortom: Ik ben er erg blij mee en vond het mijn geld waard ik geef het een 9! Het enige minpunt is in mijn ogen de klittenband sluiting ik had daar liever een rits gehad. (Dat lijkt me makkelijker)

Als je interesse in het reddingsvest hebt:

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *