Speakers voor op de boot, met deze set kun je zelf speakers inbouwen!

speaker boot

Speakers op de boot wil natuurlijk iedereen! Maar wat heb je eigenlijk nodig om een lekker muziekje op het water te draaien. Daarom ga ik het daar vandaag verder over hebben. Je wilt natuurlijk wel speakers die goed bij jou passen!

Inbouw speakers of gewoon een portable speaker?

Als er eerst moet je even bedenken wat je wil. Je kunt het bijvoorbeeld simpel houden met gewoon een portable speaker. Dit is lekker makkelijk en dan heb je prima geluid.

Wat je ook zou kunnen doen is speakers gaan inbouwen, net als in je auto!

Nu denk je waarschijnlijk dat dat heel veel werk is maar eigenlijk valt dat best mee. Het uitkiezen van de speakers is naar mijn mening het grootste werk en daarom geef ik daar gelijk advies voor! Over het inbouwen zal ik dan nog een ander artikel schrijven maar dat is helemaal niet heel lastig.

Een portable speaker is natuurlijk ook heel leuk, een groot voordeel aan een portable speaker is dat je deze voor alles kan gebruiken. Als je thuis een feestje hebt of in de tuin kun je hem daar ook allemaal voor gebruiken. Met de inbouw speakers gaat dit wat lastiger.

Wat weer een nadeel aan zo een speaker is is dat het geluid maar van een kant komt. Het is juist mooi om overal in je boot mooi geluid te hebben. En dit kan super met inbouw speaker’s.

Je kunt natuurlijk niet bij elke boot speakers inbouwen. Dit gaat niet als je vaak omslaat of er geen gaten voor speakers in kunnen. Een stalen boot word daarom erg lastig daarvoor raad ik dus wel een portable speaker aan.

Voor vandaag ga ik het hebben over inbouwspeakers. Over de portable speakers en het inbouwen zelf zal ik een andere keer een artikel schrijven. Maar voor nu ga ik het hebben over wat je nodig hebt bij inbouw speakers en wat het beste daarvoor is.

Een accu voor de stroom.

Een accu ga je natuurlijk nodig hebben. Je wilt hiervoor niet een super zware maar wel een met genoeg capaciteit. Speakers kosten redelijk wat stroom en een versterker helpt hierbij ook niet mee.

Je wilt een veilige accu en een accu die genoeg stroom heeft. Om dat hier allemaal uit te gaan leggen is een beetje veel. Ik heb alleen al een ander artikel over geschreven namelijk: Een accu op de boot, welke heb ik nodig?

Hier leg ik precies uit welke accu je nodig hebt.

Klik hier om naar: Een accu op de boot, welke heb ik nodig? Te gaan!

Wat heb je allemaal nodig?

Je hebt een aantal dingen nodig. Het zijn aardig wat dingen maar als je mijn lijstje en advies opvolgt moet het allemaal lukken.

Om te beginnen heb je natuurlijk een accu nodig. Daar heb ik het al over gehad.

Verder heb je nog een versterker voor de speakers nodig en de speakers zelf. Ook nog de juiste kabels etc. Maar dat zijn kleine dingentjes.

Het kiezen en zoeken wat allemaal bij elkaar past is best wel moeilijk daarom ga ik het vandaag hebben over een complete set.

In deze set zit echt alles wat je gaat nodig hebben als het gaat om de elektronica. Alleen de accu ontbreekt hier. Die moet je dan nog er bij kopen. Verder heb je echt alles.

De set is van het goede audio merk Jbl en is daarom echt een top set. Je bent hiervan dus verzekerd van goed geluid en de juiste prijs en kwaliteit. Dat is natuurlijk wel zo belangrijk bij een speaker set.

versterker

De versterker is eigenlijk een beetje de basis. Deze zorgt er namelijk voor dat alle stroom naar de juiste speaker gaat en daardoor mooie en luide muziek hebt.

In deze set zit een mooie versterker. Een Jbl stage A6004. Deze versterker heeft veel en genoeg vermogen. Namelijk 4 keer 60 watt. Dit is ruim voldoende om deze set van goed geluid te voorzien.

Het is een klasse-D versterker. Dit is heel fijn en heeft veel voordelen.

Een klasse-D versterker is namelijk relatief zuinig waardoor je lekker lang muziek kan luisteren. Wat ook een super voordeel is dat ze super compact zijn en je dus niet zoveel ruimte en gewicht in je boot kwijt bent aan de versterker. Je kunt deze dus op verschillende plekken inbouwen en wegwerken. Het komt er dan dus super mooi uit te zien!

De speakers

De speakers zijn natuurlijk het belangrijkst. Uiteindelijk zorgen deze natuurlijk voor het geluid en niet de versterker. Speakers uitzoeken is het moeilijkste werk je kan namelijk aan de buitenkant niet zien of ze goed zijn of niet. Ze lijken qua uiterlijk ook allemaal op elkaar. Daarom is deze geluid set zo handig. Alle speakers horen namelijk bij elkaar.

De speakers die hier bij zitten zijn de Jbl Club 9630 dit zijn ovale speakers die echt voor een super mooi geluid zorgen. Dit zijn zogeheten 3 weg luisprekers. Dat zorgt ervoor dat je een super mooi geluid hebt.

3 weg speakers zijn eigenlijk een speaker die 3 aparte speakers/elementen heeft. Deze heeft namelijk gewoon het grootste deel een sub woofer. Deze zorgt voor de wat lagere tonen. Hele lage tonen heb je hier niet mee maar daarvoor hebben we een hele grote sub woofer waar ik later op terug kom.

Verder heeft een 3 weg speaker in het midden nog tweeters waardoor de hoge tonen er heel mooi uitkomen. Je hebt dus eigenlijk een speakers die meerdere soorten tonen kan geven. Dit zorgt voor een super mooi geluid vergeleken 1 weg speakers.

Deze speakers hebben een vermogen van 240 watt. Dan denk je waarschijnlijk maar dan is de versterker toch te klein?

Nee deze is juist super goed. De versterker hoeft niet even veel watt te hebben dan de speakers minder is juist goed anders gaat de batterij alleen maar minder lang mee. Deze versterker past hier goed bij.

speaker boot

De subwoofer

Bij deze set zit echt een mega goeie en grote subwoofer. Dit is namelijk de jbl stage 1200B Dit is echt een mega ding en heeft wel 1000 watt.

Een voordeel van deze subwoofer is dat er al een kist bij zit. Hierdoor heb je mooiere tonen en heb je dus wat minder werk bij het inbouwen van de subwoofer. Door deze mooie kist heb je betere geluidkwaliteit. Voor goede lage tonen hoort een goede kist. Daarom is dit zo fijn en hoef je daar verder geen onderzoek naar te doen.

Extra

Bij de speakerset zit echt nog van alles om het aan te sluiten.

Namelijk een OFC high performance kabelset, en OFC speakerwire ook zit er nog een Y-splitter bij waardoor je alles gemakkelijk kan aansluiten.

Voor informatie over het formaat van de kist mocht je dat willen weten dat staat allemaal in de beschrijving van het product zelf. Het lijkt mij een beetje saai en onnodig om dat hier allemaal los te gaan vertellen vandaar dat ik hier gewoon even naar link.

Kortom: Naar mijn mening zijn dit de ideale boot speakers. Super mooi geluid en makkelijk en mooi weg te werken. Ideaal voor op het water. De set is op bol.com verkrijgbaar.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *